سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی

خوب باید

سن ازدواج از نظر روانشناسی

سن ازدواج از نظر روانشناسی موضوعی است که محافل مختلف روانشناسی خانواده را درگیر خود کرده است و در مورد آن تحقیق ها و پژوهش های گسترده ای صورت گرفته است تا بر اساس آمار موفقیت یا عدم موفقیت ازدواج در سنین مختلف و سنجش معیارها ، به میانگین عددی مناسبی برای سن ازدواج از نظر روانشناسی دست پیدا کنند .

نکته ای که در اینجا مطرح است این است که هرگز نمی‌توان عدد و سن دقیقی برای سن ازدواج از نظر روانشناسی به صورت قانون تعیین کرد و آن را برای تمامی شرایط ، فرهنگ ها و افراد مختلف تجویز کرد چرا که به طور کل بهترین زمان برای ازدواج و تشکیل خانواده زمانی است که فرد از همه لحاظ به بلوغ رسیده باشد که این بلوغ ممکن است تحت شرایط تربیتی و رشد و شیوه های زندگی مختلف ، در هر فرد در سن متفاوتی بروز کند از این رو سن ازدواج از نظر روانشناسی بر اساس تحقیقات به عمل آمده اینگونه بیان می شود که آمار ازدواج های موفقیت و پایدار در رده های سنی به دست آمده بیشتر بوده است و به نظر می‌آید که ازدواج در این بازه های سنی بهتر است .

سن ازدواج از نظر روانشناسی برای پسران و دختران

سن ازدواج از نظر روانشناسی برای پسران و دختران متفاوت است چرا که هر کدام بنابر تفاوت های ذاتی و فطری در زمان خاصی به بلوغ لازم برای ازدواج و ورود به زندگی مشترک دست پیدا می‌کنند . مشخص کردن سن ازدواج از نظر روانشناسی لزوما به این معنا نیست که ازدواج های خارج از محدوده تعیین شده با شکست مواجه خواهد شد بلکه به این معنا است که طبق تحقیقات و بر اساس شاخص ها و معیارهای مدنظر ازدواج در این سن مناسب‌ تر خواهد بود و نتیجه بهتری خواهد داشت . مشاوره ازدواج نیز برای تشخیص معیارهای مد نظر در افراد برای ازدواج می باشد که آیا زوج ها بر اساس شاخص ها به توانمندی همه‌ جانبه برای ازدواج موفق دست پیدا کرده اند یا خیر .

 

سن ازدواج

بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی

بهترین سن ازدواج از نظر مشاوره ازدواج بر اساس تحقیقات و تعیین شاخص های بخصوص مشخص میشود ، ولی همانطور که گفته شد سن خاص برای ازدواج در هر فرد ، به تکامل شخصیتی او بستگی دارد ، ممکن است شخصی در 20 سالی آمادگی کامل برای تشکیل زندگی مشترک را در خود حس کند و فردی دیگر در سنین بالاتر این آمادگی را در خود برای ازدواج نبیند . آمادگی لازم برای ازدواج به شیوه تربیتی شخص توسط والدین ، محیط آموزشی ، محیط زندگی ، شرایط زندگی و عوامل دیگر بستگی دارد . بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی با دیگر علوم متفاوت است شاید اگر از نظر حقوقی بخواهیم به این مسئله نگاه کنیم ، میانگین سن 18 سال برای ازدواج دختران مناسب باشد اما باید دقت کنید که این عدد با اکتفا به حداقل در نظر گرفته شده است .

اما از نظر روانشناسی به مسائل دیگر و کیفیت نیز توجه می شود و جنبه های مختلف در نظر گرفته می‌شود و به حداقل اکتفا نمی شود . از این رو بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی برای دختران در بازه زمانی 23 تا 27 سالگی و بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی برای پسران در بازه زمانی 27 تا 29 سالگی می باشد همچنین اختلاف سنی معقول بین پسر و دختر برای ازدواج میانگین 5 سال در نظر گرفته شده است و همین طور سن 25 سالگی برای دختران سن طلایی برای مادر شدن نام دارد و طبق تحقیقات پسران در 27 سالگی در بهترین وضعیت برای پذیرش مسئولیت پدر شدن می باشند .

تعیین بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی

تعیین بهترین سن ازدواج از نظر روانشناسی نتیجه سال ها پژوهش و تحقیق و تجزیه و تحلیل آمار های به دست آمده و در نظر گرفتن معیارها و شاخص‌ های مورد تایید علم روانشناسی می باشد اما با تمام این تفاسیر هرگز نمی‌توان سن دقیقی را برای همگان پیشنهاد کرد و این مسئله بیش هر چیز دیگری به فردیت شخص و درک او از خودش بستگی دارد که آیا میتواند مصلحت خود را به درستی تشخیص دهد یا خیر و آیا توانایی روحی روانی و جسمی و جنسی لازم را در خود برای رویارویی با زندگی مشترک میبیند یا خیر .

از نظر

معیارهای سن ازدواج از نظر روانشناسی

معیارهای سن ازدواج از نظر روانشناسی از طریق شاخص‌ هایی مانند بلوغ فکری ، بلوغ اجتماعی و بلوغ جنسی تعیین می شود . بر اساس معیارهای سن ازدواج از نظر روانشناسی فرد باید به بلوغ فکری لازم دست پیدا کرده باشد ، یعنی توانایی تشخیص مصلحت خود را داشته باشد و به مرحله ای از خودشناسی و ثبات شخصیتی رسیده باشد که بداند دقیقاً از زندگی چه چیز را میخواهد و دارای معیارها و ملاک ها و اهداف مشخص و روشن باشد و با دیدی واقع گرایانه به زندگی مشترک نگاه کند .

همینطور از نظر شخصیتی توانایی پذیرش مسئولیت های زندگی مشترک را چه به عنوان نقش همسر و چه به عنوان نقش مادر  و پدر داشته باشد . از طرفی دیگر مسئله بلوغ جنسی مطرح است که شاید مهمترین معیار برای شروع زندگی مشترک نباشد اما قطعا اولین معیار است چرا که در صورت عدم بلوغ جنسی با ورود به زندگی مشترک و برقراری رابطه زناشویی ممکن است آسیب های جدی جسمی و جنسی به فرد وارد شود که به تبع آن آسیب های روحی روانی نیز پیدا خواهد شد .

بلوغ اجتماعی نیز یکی دیگر از معیارهای ازدواج از نظر روانشناسی می باشد چرا که با ورود به زندگی مشترک دایره اجتماعی فرد گسترش پیدا می کند و او باید توانایی برقراری ارتباط با خانواده جدید و محیط اجتماعی جدید را داشته باشد چرا که با ازدواج فعالیت های اجتماعی فرد شکوفایی بیشتری پیدا می کند و نقش او به عنوان همسر و مادر و پدر در جامعه پررنگ تر می شود و قطعا جامعه به افراد قدرتمند ، با انگیزه ، با انرژی ، فعال ، پویا و تاثیرگذار نیازمند است .

حداقل سن ازدواج از نظر روانشناسی

حداقل سن ازدواج از نظر روانشناسی نیز مانند بهترین سن ازدواج نمی‌تواند به صورت عددی مشخص برای همگان در نظر گرفته شود . اما حداقل معیار این است که فرد به بلوغ رسیده باشد و این موضوع در قرآن کریم نیز یاد شده است که فرد باید به دوران بلوغ رسیده باشد یعنی توانایی و تمایل جسمی و جنسی لازم را برای امر ازدواج داشته باشد .

پس میتوان حداقل سن ازدواج از نظر روانشناسی را سنی در نظر گرفت که فرد علاوه بر بلوغ جسمی و جنسی ، تمایل به ازدواج را داشته باشد و توانایی درک چیستی زندگی مشترک و تشخیص مصلحت خود را نیز داشته باشد . اما به طور کل ازدواج دختران زیر 13 سال و پسران زیر 1 سال علاوه بر اذن والدین به تشخیص مصلحت دادگاه صالح انجام میگیرد .

روانشناسی

بدترین سن ازدواج از نظر روانشناسی

بدترین سن ازدواج از نظر روانشناس نیز طبیعتا طبق مطالب گفته شده به شرایطی گفته می‌شود که فرد از هیچ لحاظی آمادگی تشکیل زندگی مشترک را ندارد و بر اثر فشار های موجود یا تصمیم غیر منطقی خود تن به ازدواج می دهد که این تصمیم و ازدواج ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد یعنی تا زمانی که فرد از جنبه های مختلف فکری ، جسمی ، اجتماعی ، عاطفی و روحی روانی به بلوغ نرسد در هر سنی که باشد میتواند بدترین سن ازدواج باشد . طبق تحقیقات و آمارهای به دست آمده ازدواج هایی که در سنین نوجوانی و سنین بیش از 35 سال شکل میگیرند ریسک بیشتری دارند و بیشتر در معرض خطر هستند .

به طور کل تمام مطالب فوق و همینطور سوالات مربوط به بدترین سن ازدواج از نظر روانشناسی در قالب مشاوره ازدواج و مشاوره خانواده توسط مراکز مشاوره خانواده و روانشناسی میتواند در جلسات مشاوره قبل از ازدواج در اختیار افراد برای تصمیم گیری و بهتر نیل به ازدواج موفق قرار بگیرد .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره ازدواج خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره تلفنی قبل از ازدواج به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع : Is There a Perfect Age for Getting Married? | Psychology